Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Τι θέλουν οι άνδρες;


Επηρεασμένη από το γνωστό βιβλίο «άντρες απ’ τον Άρη, γυναίκες απ’ την Αφροδίτη» αλλά και γενικότερα από τ' αναγνώσματά μου και τις συζητήσεις με κόσμο, αυτό που έχουν ανάγκη οι άνδρες είναι ο θαυμασμός, το νοιάξιμο και η φροντίδα! Το να νιώθουν χρήσιμοι και να τους θαυμάζεις είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που μπορούν να αποθεώσουν έναν άντρα. Δε θα συμπεριλάβω το σεξ, διότι θεωρώ ότι αυτό εντάσσεται στην από κοινού επιθυμία των δύο φύλων.
Βέβαια για να θαυμάζεις έναν άνδρα πρέπει να το αισθάνεσαι! Και για να το αισθάνεσαι πρέπει να το έχεις επιλέξει συνειδητά.
Μην αρνείστε να ζητάτε βοήθεια από έναν άνδρα. Αφενός εκείνος πρόθυμα θα σας βοηθήσει, αφετέρου θα νιώσει χρήσιμος. Συνήθως οι γυναίκες περιμένουν τη βοήθεια χωρίς να τη ζητήσουν, απλά και μόνο επειδή εκείνες θα βοηθούσαν πριν καν τους ζητηθεί. Οι άνδρες όμως διαφέρουν. Και φυσικά κάπως έτσι οι γυναίκες λένε τη φράση «δεν τους χρειαζόμαστε, τα κάνουμε όλα μόνες μας» και αυτόματα υποτιμούν το ρόλο του άνδρα. Τον απογυμνώνουν. Τον αποδυναμώνουν.
Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι η εκτίμηση! Θεωρούμε δεδομένα πολλά πράγματα που στην ουσία δε θα έπρεπε. Εκφράστε την εκτίμησή σας με μια όμορφη κουβέντα. Το πιθανότερο είναι να γίνει επανάληψη της πράξης στο μέλλον.
Εκφράστε του την εμπιστοσύνη που νιώθετε για εκείνον. Απαραίτητη προϋπόθεση να τον εμπιστεύεστε όντως!
Μια υγιής σχέση ξεκινάει από έναν υγιή εαυτό που γνωρίζει τι θέλει. Έτσι λοιπόν, όταν επιλέγω κάποιον γιατί τον θαυμάζω, τον εμπιστεύομαι και τον εκτιμώ είναι σχετικά απλό  να του εκφράζω αυτά που νιώθω και η σχέση μας αμοιβαία να είναι ισορροπημένη.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου