Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Τι μας κάνει ευτυχισμένους τελικά;

Μερικές σκέψεις για την πολυπόθητη ευτυχία στο ζευγάρι..
Η ευτυχία είναι μια ευρύτερη έννοια ή μικρές δυνατές στιγμές; Ποιος είναι ο άνθρωπος που θα μας κάνει ευτυχισμένους; Είναι αυτός/ ή που αγαπάμε πολύ αλλά έχουμε μεγάλες διαφορές ή μήπως αυτός/ ή με τον οποίο/ α έχουμε κοινές αντιλήψεις για τη ζωή και κοινή νοοτροπία που έχουμε μεγαλώσει;

Το να δένεσαι συναισθηματικά και να αφοσιώνεσαι σε έναν άνθρωπο με τον οποίο οι διαφορές είναι αρκετές (στην αρχή βέβαια δεν εντοπίζονται εύκολα – είναι και αυτά τα γυαλιά του στραβισμού βλέπεις, που τα κάνουν όλα τόσο όμορφα!) είναι τόσο επίπονο. Ίσως χάσεις τον εαυτό σου μέσα στον ερωτισμό και την αγάπη, ίσως σε συνεπάρει η μαγεία του πάθους, ίσως καταλήξεις σε ένα άδοξο και γεμάτο πληγές μονοπάτι..
Το να συμπορεύεσαι με έναν άνθρωπο που τα κοινά σας βιώματα είναι κοντά, η νοοτροπία με την οποία μεγαλώσατε μοιάζει και οι αντιλήψεις για τη ζωή γενικότερα είναι παράλληλες, ίσως τελικά αποδειχτεί πιο εποικοδομητικό, τόσο για το άτομο όσο και για το ζευγάρι.

Ο διαχωρισμός ωστόσο ανάμεσα στο τι με κάνει πραγματικά ευτυχισμένο και τι νομίζω ότι με κάνει ευτυχισμένο δεν είναι ούτε απλός ούτε και εύκολος. Ας μην ξεχνάμε και τις έντονες και δυνατές συγκινήσεις που ακολουθούν συνέχεια το μυαλό μας, τη δύναμη της συνήθειας, αλλά και την απλή και ειλικρινή ΑΓΑΠΗ. Αυτή δεν αλλάζει. Είναι συναίσθημα και αν είναι αληθινό τότε μένει αστείρευτο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου